Wednesday, 4 March 2020

Shri Radhe Maa Ji's Birthday

New Delhi, March 3, 2020:
Devotees lined up to receive Radhe Maa's blessings
Devotees celebrated Radhe Maa’s birthday with great pomp
Goods were freely distributed to thousands of people as an act of service to humanity
Radha Maa Charitable Society, New Delhi organized a grand ceremony on the occasion of the birthday of Mamtamayi Shri Radhe Ma at Japanese Park in Rohini, Delhi. On this glorious occasion, goods were freely distributed to thousands of needy as per their needs. The purpose of the ceremony was to not only celebrate Radhe Maa Ji’s birthday, but also to donate various things to the poor and the needy on a grand scale. Thousands of devotees gathered at the venue to receive blessings from Shri Radhe Ma Ji. It would not be wrong to say that every year,  Mamatamayi Shri Radhe Maa’s birthday is synonymous with the act of human service.  Mamatamayi Shri Radhe Maa is constantly involved in service to mankind - 365 days a year and 24 hours a day!
The donation camps were open to all from 12 in the afternoon on Tuesday. However, the influx of more than 5000 devotees had started since the early morning hours. After all, Shri Radhe Maa Ji’s aura is so simple, yet so divine. Shri Radhe Maa believes that reputation can only be derived from truth, and true friendship can only be created with limitless cooperation. Further, Mamatamayi Radhe Maa Ji believes that no matter in which form one worships God, sincere prayer will always reach the divine power. God is with us and within us all the time. It is us who are unable to attract God’s attention towards ourselves. God’s attention can only be attracted through a true, sincere and genuine call from the heart.
With Radhe Maa Ji’s blessings, bicycles, blankets, Titan Braille watches, sewing machines, double burner stoves, induction cooktops, walkers, sugar check-up machines, tricycles, etc., were distributed to the people present at the ceremony. Food donation for the poor and the needy was also undertaken by Shri Radhe Maa Society, New Delhi, proving once again that food donation is the greatest donation of all!
Sevadar Rupendra Kashyap says that even today, a Guru's special and unique contribution is necessary to create a bright future. Without a Guru, we cannot achieve our goals. On this occasion, a free medical check-up camp and blood donation camp was also organized in collaboration with the MIW Foundation, in which hundreds of people gladly participated.
Mamtamayi Megha Maa, Manisha Maa, Chhoti Maa, Nandi Ji, Bunty Bhaiya, Nishu Bhaiya, Ruhani-Suhani, Deepu, Pavit, MM Mithaiwala’s Mohan Gupta Ji’s entire family from Mumbai, Mohan Singh, Jagmohan Gupta, Anil Garg , Manoj Aggarwal, Rajiv Gupta, Bimal Shroff, Rupindra Bhatia (Australia), Ramesh Raheja, Manglesh Kumar Judge, Varun Pathak, Pawan Kumar, Sandeep Kumar (USA), Amit Suneja (USA), Snehil Kulshrestha, Ravindra Kaaliya (Maa Chintapurni Temple), Mandeep Singh, Dr. Jagdish Singh, Ramesh Pabari (London), Neeru Khaneja, Subhash Abrol, Suresh Gaba, Sukhbir Singh, Puneet Sharma, Kapindra Pathak (Canada), Dr. Sushil Sehgal, Vijay Soi, Pradeep Marwah, Sachin Sethi (Australia), Subhash Mittal, Mahinda Dheeraj (London), Adesh Kumar Gupta, Dr Chandra Shekhar (IPS), Suresh Kathuria, Sunil Gupta, Vineet Sharma (Australia), Arun Nanda, Varun Bedi, Nirmal Singh, Vishaal Sharma, Pyari Didi, Vinod Kumar, Naveen Chachra, Pushpinder Bhatia, Arun Joshi, Naresh Nagpal, Rajeev Arora, Jai Narayan Aggarwal, Virendra Jain, Gopal Agarwal, Sanjeev Kumar, Surendra Singh, Ishwar Bansal, Rajat Madan, Parvesh Soi, Jagdish Banga, Hitesh Jarwal, Shashi Gopal Singh (former corporator) and all the other devotees happily involved themselves wholeheartedly throughout the ceremony .
Warm Regards
Rupendra Kashyap
General Secretary
Shri Radhe Maa Charitable Society
Plot No. 5, Pocket-11, Sector-5,
Rohini, New Delhi-110 085 (India)
Mob. 95608 00343
PAN No. AAUAS1740G
नई दिल्ली
राधे माँ का आशीर्वाद प्राप्त करने को लगा भक्तों का ताँता
भक्तों ने मनाया धूमधाम से मनाया माता का जन्मदिन
मानव सेवा के तहत दिए गए हजारों लोगों को सामान
3 मार्च, 2020
श्री राधे माँ चैरिटेबल सोसाइटी, नई दिल्ली की तरफ से ममतामयी श्री राधे माँ के जन्म दिवस के अवसर पर दिल्ली के रोहिणी स्थित जापानी पार्क में एक भव्य समारोह का आयोजन किया गया। इस गरिमामयी अवसर पर हजारों जरुररतमंदों को उनके जरूरत के अनुसार सामान वितरित किए गए। समारोह का उद्देश्य ही श्री राधे माँ के जन्मदिन के साथ-साथ सामान को जरूरतमंदों तक पहुँचाना है जिन्हें जीवनोपार्जन के लिए सामान दिए जाए। हज़ारों-हजार की संख्या में पहुँचे भक्तजनों ने श्री राधे माँ जी से आशीर्वाद प्राप्त किया। कहना गलत न होगा कि ममतामयी श्री राधे माँ का जन्मदिवस प्रतिवर्ष मानव सेवा के रूप में स्थापित हो चुका है। 365 दिन 24 घंटे ममतामयी श्री राधे माँ सेवा में लगीं रहती हैं।
सेवाभाव की कार्य की शुरुआत मंगलवार के पावन दिन दोपहर 12 बजे से शुरु हुई। लेकिन, भक्तों का तांता सुबह से लग गया था। श्री राधे माँ की छटाँ ही अद्भुत है। वह बड़ा ही सरल भाव से कहती हैं कि सत्य से कीर्ति प्राप्त की जाती है और सहयोग से मित्र बनाए जाते हैं। वे कहती है कि हम ईश्वर को किसी भी रूप में पूजे, सबकी प्रार्थना परमात्मा के पास पहुँचती है। भगवान हर समय हमारे साथ है। हमारे भीतर वास करता है परंतु हमें भगवान का ध्यान आकर्षित करना नहीं आता है। भगवान सच्चे मन से की गई पुकार से आकर्षित होते हैं।
ममतामयी श्री राधे माँ के कर कमलों द्वारा साइकिल, कम्बल, टाइटन ब्रेल वॉच, सिलाई मशीन, डबल बर्नर चूल्हा, इंडक्शन कुक टॉप, वॉकर, शुगर चैक मशीन, ट्राई साईकिल आदि-आदि सामानों का वितरण किया गया। अन्न-दान महादान के चरितार्थ को साबित करते हुए दीन-हीन लोगों को अन्न-दान भी किया गया।
सेवादार रुपेन्द्र कश्यप बताते हैं कि एक उज्ज्वल भविष्य के निर्माण हेतु आज भी गुरु का विशेष योगदान आवश्यक होता है। बिना गुरु के हम अपने लक्ष्य की प्राप्ति नहीं कर सकते हैं। इस अवसर एम-आई- डब्ल्यु- फाउंडेशन के सहयोग से निशुल्क चिकित्सा जाँच शिविर एवं रक्तदान शिविर का भी आयोजन किया गया जिसमें सैकड़ों लोगों ने लाभ उठाया।
इस अवसर पर ममतामयी मेघा माँ, मनीषा माँ, छोटी माँ, नंदी जी, बंटी भैया, निशु भैया, रूहानी-सुहानी, दीपू, पवित, मुंबई से एम-एम- मिठाईवाले मनमोहन गुप्ता जी सपरिवार, मोहन सिंह, जगमोहन गुप्ता, अनिल गर्ग, मनोज अग्रवाल, राजीव गुप्ता, बिमल श्रॉफ, रुपिन्द्र भाटिया (ऑस्ट्रेलिया), रमेश रहेजा, मंगलेश कुमार जज, वरुण पाठक, पवन कुमार, संदीप कुमार, (यूएसए), अमित सुनेजा (यूएसए), स्नेहिल कुलश्रेष्ठा, रविन्द्र कालिया (माँ चिंतापूर्णी मंदिर), मनदीप सिंह, डॉ- जगदीश सिंह, रमेश पबारी (लंदन), नीरू खनेजा, सुभाष अबरोल, सुरेश गाबा, सुखबीर सिंह, पुनीत शर्मा, कपिन्द्र पाठक (कनाडा), डॉ- सुशील सहगल, विजय सोईं, प्रदीप मारवाह, सचिन सेठी (ऑस्ट्रेलिया), सुभाष मित्तल, महिन्दा धीरज (लंदन), आदेश कुमार गुप्ता, डॉ चन्द्र शेखर (आईपीएस), सुरेश कथूरिया, सुनील गुप्ता, विनीत शर्मा (ऑस्ट्रेलिया), अरुण नंदा, वरुण बेदी, निर्मल सिंह, विशाल शर्मा, प्यारी दीदी, विनोद कुमार, नवीन चाचरा, पुष्पिंदर भाटिया, अरुण जोशी, नरेश नागपाल, राजीव अरोड़ा, जय नारायण अग्रवाल, विरेन्द्र जैन, गोपाल अग्रवाल, संजीव कुमार, सुरेन्द्र सिंह, ईश्वर बंसल, रजत मदान, परवेश सोईं, जगदीश बांगा, हितेश जरवाल, शशि गोपाल सिंह (पूर्व निगम पार्षद) एवं समस्त भक्तगण।

1 comment: